Blog 1: Schaduwkanten

Gepubliceerd op 12 april 2022 om 20:20

 

 

Deze keer gaat het over schaduwkanten en hoe deze je kunnen helpen om je verborgen kwaliteiten te ontdekken. 

 

Ook nog even voor de duidelijkheid een uitleg over de naam: Ajna. Die klopt echt, het is geen spelfout. 

 

En hoe leuk: als je wilt kun je een reactie achterlaten.

 

 

Schaduwkanten     12 april 2022

 

Toen ik me bewust werd van mijn schaduwkanten, deze ging bekijken en hierdoor mezelf beter leerde kennen door te herkennen en erkennen, bekennen hoe ik reageer en wat ik voel en wat daarachter ligt, vond ik dat heel pittig. Vermoeiend, maar ook verhelderend.

In deze periode werd ik vijfenveertig en ik had geen zin om mijn verjaardag te vieren. Het voelde alsof ik niets te vieren had.

Tot ik een ingeving kreeg, vier je schaduwkanten, hoorde ik in mij.

Dat is raar, maar ook zo passend. Dus ik voelde meteen ja, dat wil ik doen. Ik nodigde wat dierbare vrienden uit die ook aan het worstelen waren met hun schaduwkanten, elk op hun eigen manier. En vroeg ze wat lekkers te eten te maken om samen te delen. We hebben heerlijk gegeten en diepgaande gesprekken gehad. Want die schaduwkanten brengen je ook iets. Het is soms moeilijk om ze onder ogen te zien en te erkennen dat dat deel van jou er ook is. Maar het geeft je ook meer bestaansrecht. Je neemt je ruimte steeds meer in wanneer je beter weet wie je bent. Wat een bijzondere manier om een nieuw levensjaar te vieren.

We trokken elk een orakelkaart. Hierop stond voor ieder van ons een treffende boodschap, een bemoedigende tekst/afbeelding om het nog wat duidelijker te krijgen wat er nog niet helemaal zichtbaar was. Om in onszelf te voelen dat we iets te doen hebben, dat het klopt dat we zijn wie we zijn en een bevestiging van wat we eigenlijk al weten.

Ik besefte me des te meer dat we gedragen worden, dat we steun krijgen van onze begeleiding, van het Goddelijke. Maar dat we het zelf moeten doen.

Wat een eer dat we uitgekozen zijn in deze tijd om bij te dragen aan transformatie en dat we met elkaar steeds meer beseffen dat we het in onszelf te vinden hebben. Alle antwoorden liggen in ons opgeslagen. Door schaduwkanten in het licht te zetten, kunnen we een bewuste keuze maken. Hoe we onszelf neerzetten. De bonus van het in het licht zetten van schaduwkanten is dat onze verborgen kwaliteiten ook in het licht komen. Hetgeen we zelf niet bewust van waren mag zich openbaren, komt vrij.

 

Toen corona in ons leven kwam en alles ineens anders werd, maar ik het heel anders ervoer dan ons werd opgedragen het te ervaren, ben ik gaan onderzoeken. Waarom luisteren we meer naar uiterlijke autoriteit dan naar onze innerlijke autoriteit?

Ik kwam bij de andere kant van wat er in de reguliere media geventileerd werd en stuitte daarbij ook op heftige stukken. Zoals het seksueel misbruik in hoge kringen, mensenhandel en ritueel misbruik. Dit onderwerp greep mij aan, ik wilde er meer over weten, keek podcasts en las stukken van slachtoffers. Maar vroeg mezelf ook af: waarom raakt het me zo, waarom sla ik hier zo op aan?

Hier schreef ik over en deelde het in kleine kring met anderen. Die het soms moeilijk vonden om naar te luisteren, het te lezen (mocht je interesse hebben, ik plaats het stuk nog op de website).

 

Een tijdje later kreeg ik een opdracht in mij te horen, heel duidelijk. Schrijf over seksualiteit. Omdat ik alleen over eigen ervaringen schrijf en wat mij raakt was dat wel een pittige opdracht, maar ik voelde meteen: ja, dat ga ik doen.

Het werd een breder onderwerp dan ik van tevoren had kunnen bedenken, van eigen ervaringen vanaf mijn kindertijd tot nu, maar ook wat heeft het me allemaal te zeggen? Daardoor kwamen onder andere lichamelijke pijn, leven en dood, God en Moeder Aarde, Lilith en zelfliefde ook voorbij. Het onderwerp was niet alleen seksualiteit, maar ook liefde in allerlei uitingen. Ongelofelijk spannend om het boek geboren te laten worden, het is zo persoonlijk, seksualiteit is zo ontzettend naakt, maar ook zo kwetsbaar om mijn spirituele kant te tonen.

 

Nu het boek Seksualiteit & Liefde er inmiddels is, merk ik dat daarin een stuk geheeld is in mij en dat ik daardoor ook niet meer zo bezig ben met het onderzoeken van het ritueel seksueel misbruik. Ik heb het onderzocht en bekeken, me erover verbaasd en het veroordeelt, en ik heb gevoeld dat ik hierin zelf nog wat in het licht mocht zetten om mijn eigen schaduwkanten hierin te herkennen, erkennen en bekennen.

Door deze twee verschillende kanten uit te zoeken en te voelen wat het met me doet, ben ik wat de buitenwereld me spiegelt in mijzelf aangegaan. Namelijk dat het met mijn eigen seksualiteit ook niet zo zuiver zit als ik graag zou willen.

En ik heb nieuwe kwaliteiten ontdekt. Na het uitgeven van mijn boek kreeg ik een relatie, na vier jaar bewust alleen te zijn geweest, en kon ik het meteen in de praktijk merken wat er in mij veranderd is. Wat er al geheeld is en wat nog aandacht nodig heeft. Geheel nieuwe ervaringen op gebied van seksualiteit en liefde mogen beleven. Waar het eerder ging om bepaalde standjes en vooral de fysieke beleving (een beter voelen door de lust uit te leven), is het nu meer vanuit een spirituele verbinding. Vanuit de liefde met elkaar verbinden.  Het is zo ontzettend de moeite waard geweest om mezelf echt te leren kennen, van mezelf te gaan houden, waardoor ik nu in een relatie een andere basis heb dan daarvoor in andere relaties. Hoewel ik heus nog oude stukken tegenkom die ik weer opnieuw mag bekijken, ik heb ook nog genoeg te leren.

 

Er kwam er nog een nieuw stuk op mijn pad, begin je eigen bedrijf, een niet meer te ontkennen drang in mij. Ja maar… zoveel redenen om het niet te doen. Ook hier kwam onverwacht een schaduwkant naar boven, een angst die ik mocht doorvoelen. Wie denk je wel dat je bent om een bedrijf te beginnen, wat heb je nu helemaal te bieden, dat voelen in mij en hardop te uiten, het voelen verkrampen van mijn lijf in een overlevingsstand, een vlucht mechanisme, me klein maken en weg willen kruipen maar het toch er laten zijn. Het bekijken en doorvoelen wat er in mij gebeurt, dit delen met mijn partner en in mij te merken dat het niet opgelost hoeft te worden, dat het niet weggemoffeld hoeft te worden, maar dat het er gewoon even helemaal mag zijn. Dat lucht op. Het geeft ruimte.

En aan de andere kant ook tegelijk de uitnodiging. Laat je kwaliteiten er zijn, ga ze ontwikkelen, deel wat je hebt geleerd, wat je zelf hebt doorleefd. Om een ander tot dienst te zijn.

 

 

Ajna Zielsbeweging

 

Ajna Zielsbeweging, de naam van mijn bedrijf. Ajna, is dat wel goed geschreven, je heet toch Jeanine Anja?

Dat is een vraag die ik van alle kanten vaak krijg. Ja, het is goed geschreven. Ajna is het zesde chakra, je derde oog. Het derde oog dat je inzichten geeft, hiermee zie je wat je ogen niet kunnen zien, maar wat je diep van binnen weet, intuïtie. 

 

Vroeger vond ik mijn tweede voornaam Anja niet mooi, schaamde me ervoor. Later, toen ik leerde over chakra’s en besefte dat het zesde chakra dezelfde letters heeft als Anja, kreeg ik een heel ander gevoel bij mijn naam. Ook het feit dat ik vernoemd ben, mijn oma’s Jeannette en Sien: Jeanine en mijn opa’s Anton en Jan: Anja, maakte dat ik, toen ik leerde over de rol van voorouders die ons zijn voorgegaan, meer van mijn naam ging houden. En het besluit om onder mijn beide voornamen te gaan schrijven was dan ook heel passend. Het voelde heel kloppend om mijn bedrijf Ajna te noemen, maar dit omvat niet alles wat ik wilde uitdragen, vandaar de naam Ajna Zielsbeweging.

 

 

Moge de stroom van liefde jouw ziel in beweging zetten.

 

Wees welkom, wanneer je voelt dat je een afspraak wilt maken: info@ajnazielsbeweging of bel of app me voor een afspraak op 06-22510824.

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.